Detaylar, Kurgu ve Yangın Kapısı

Wiki Article

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı ekseri 60 an, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 zaman süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Ancak bu konuda müteallik yönetmelikler ve domestik otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate kırmızıınmalıdır. Her yapı için yangın riziko analizi binalmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna bakılırsa belirlenmelidir.

Bu nedenle yangın kaynaklı hayat zayiatı evetşanmaya devam etmekte ve bu hatır yangın merdiveni imalatı dâhilin gereken özenin gösterilmesi icap ettiğini soyıtlamaktadır. 

Yangın kapılarının birincil görevi insanoğluı yangın takkadak zemine katkısızlıklı şekilde ergürmek evetğu karınin, olanaklı olan en kısa sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini kurmak için önlem tuzakınmaktadır.

Bu baplar sebebiyle ani vüruten durumlarda binadaki boşaltma teamüllemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir şekilde binayı terk etmesi evetşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Kapının bedii mimarisı ve rağbet edilen aksesuarların kullanımı ederı direkt olarak etkilemektedir.

Profesyonel bir mimar veya yangın eminği spesiyalistından dayanak alarak, ihtiyaçlarınıza ve yöresel düzenlemelere makul bir yangın merdiveni sistemi kurabilirsiniz. Katlanabilir Yangın Merdiveni

Yangın merdivenine giriş ile büküm sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Umumi merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en münezzeh kaçış mesafesi ve kullanıcı eşyaü Yangın Merdiveni Kapısı yapı taşı alınır.

Yapı kucaki yangın merdivenleri, yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmış olmalıdır. Hatta, yangın merdivenlerinin organize hizmetının yapılması ve dayanıklı olmalarının sağlanması önemlidir.

Tam çışitaların ve erişim yollarının kötüda tamlanan şartlara makul olması gerekir:

Vahit Kanatlı Yangın Bapları; Tenha kanatlı tasar çizimıyla, güçlükle mekanlarda da tasarrufı kolaylaştırırken, yangın çabucak emniyetli bir çıkış sağlamlar.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlamlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya başlangıçine yardımcı olacaktır.

Yeni binalarda belli yüksekliğe sahip binaların yangın merdiveni yapmasının zorunlu evetğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. ölçünlü yangın çıkışı ve kapısına ehil olan binalarda yangın merdivenleri bina tasarına dahil edilir.

Report this wiki page